Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2017 16:37 - Видове врати
Автор: doordecor Категория: Други   
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.05.2017 16:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Разнообразието от видове врати за дома и индустрията е факт. Във всеки голям град и дори малко населено място съществуват редица фирми за врати, които произвеждат, внасят, продават, доставят и монтират широка гама от врати. Това е напълно обяснимо поради предназначението на вратите и явната необходимост от използването им за предпазване от посегателство на частната и обществена собственост и осигуряване на ред, спокойствие и комфорт.

image
  Ползата от вратите е безспорна и тяхното развитие и модифициране е постоянен процес. Вратите се осъвременяват с напредването на икономиката, индустрията и стандарта на живот, за да се осигури по-висока степен на функционалност и сигурност. В България съществуват много фирми, предлагащи все по-голямо видово разнообразие от устройства, варианти и модели врати и средства за затваряне, които в този материал ще се опитаме най-общо да класифицираме.   Обикновено названията на видовете врати носят в някаква степен и информация за самата врата, носят асоциативно възприятие за какво се използва вратата, къде се използва, от какво е произведена, какви са химичните и физическите и характеристики. Това е така поради начина на формиране на наименованията на отделните видове врати, а именно, комбинацията от следващите 4 признака:  
  • Място на използване
  • Начин на използване (предназначение)
  • Физични характеристики и особености
  • Материалът, от който е произведена вратата
  Първото класифициране на видовете врати е според мястото на използване. Обикновено по този признак, в най-широк обхват, различаваме външни и вътрешни врати.   Втората класификация е в резултат от комбинирането на мястото на използване и предназначението им. Различаваме интериорни врати за баня, портални, гаражни врати, входни, блиндирани врати, промишлени, дворни, индустриални, бариери, декоративни, противонасекомни.   Третото разделяне е според физичните характеристики, някаква важна особеност или качество, което притежава вратата: пожароустойчиви врати, водоустойчиви, плъзгащи врати, ролетни, въртящи, удароустойчиви, куршумоустойчиви, закалени, автоматични или автоматизирани, сгъваеми, остъклени, хармоника, плътни, прозрачни, решетъчни, единични, двойни, двустранно и едностранно отварящи се врати.   Четвърто: според материала от който са направени: алуминиеви, дървени врати, PVC врати, стъклени, стоманени, железни, МДФ, ПДЧ, ПВЦ, фазерни, ламинатни, ламинирани, от масивно дърво, метални врати и др.   Класифицирането на видовете врати, по тези признаци, дава яснота при избора на врата според конкретните нужди и в същото време позволява да се оформи представа за видовото многообразие от врати. Когато се прибави и многообразието от моделите врати, нещата могат да станат доста по-сложни за класифициране.   С това разделяне не претендираме за изчерпателност в изброяването на различните видове врати. Целта е незапознатите и непрофесионалистите да добият представа за многообразието от врати и да им помогнем в избистрянето на това възприятие, а не детайлна класификация. Най-голямо е търсенето на блиндирани врати, метални и интериорни врати Doordecor. Фирмата извършва професионален монтаж и е официален представител на чешки врати Sapeli за България. Може да посетите техен магазин на адрес:

Doordecor
ул. „Канарче“ 6Б, 1756 София, България 02 477 80 90​




Гласувай:
2




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doordecor
Категория: Бизнес
Прочетен: 6337
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930